Zašto se Rizal žestoko protivio revoluciji?

Sadržaj:

Zašto se Rizal žestoko protivio revoluciji?
Zašto se Rizal žestoko protivio revoluciji?

Video: Zašto se Rizal žestoko protivio revoluciji?

Video: Zašto se Rizal žestoko protivio revoluciji?
Video: [Full Movie] 黄金峡 The Golden Gorge | 西部动作电影 Western Action film HD 2024, Marš
Anonim

Odbacio je revoluciju jer je smatrao da reforme da bi bile uspješne trebaju doći odozgo. Moglo bi biti razumljivo da je heroj razmišljao o tome jer je to bilo vjerovanje preovlađujuće klase kojoj je Rizal pripadao.

Da li smatrate da je Jose Rizal revolucija Zašto ili zašto ne?

Odgovor: Da, smatram Josea Rizala revolucionarnim jer se borio za našu zemlju perom. Umro je u čast naše zemlje i mi to poštujemo. Takođe je napravio knjige El Filibusterismo i Nola Mi Tangere kako bi se borio za našu zemlju i prošao je kroz mnoge žrtve zbog Španaca.

Je li Rizal favorizirao revoluciju?

Ali ovo još uvijek nije zadovoljavajući odgovor na hitno pitanje, da li je Rizal favorizirao revoluciju? Kao prvo, Rizal nije vjerovao da je došlo vrijeme za otvorenu pobunu. Govoreći kroz usta Ibarre, rekao je: Nikad!

Zašto je Jose Rizal prognan u Dapitan i osuđen na smrt?

Vratio se na Filipine 1892. ali je prognan zbog želje za reformom. Iako je podržavao mirne promjene, Rizal je osuđen za pobunu i pogubljen 30. decembra 1896. u 35. godini života.

Šta mislite da je bio razlog zašto je Rizal odbio da ga spasu Katipunanovi izaslanici?

Odgovor: Čvrst u svom cilju da ispuni svoju misiju na Kubi, Rizal je shodno tome odbio da bude spasen od strane Katipunanovih izaslanika. U strahu da bi mu njegov jednomjesečni boravak na brodu mogao donijeti nevolje, zatražio je od generalnog guvernera da on (Rizal) bude izolovan od svih osim od svoje porodice.

Preporučuje se: