Mogu li skinuti gips sa sebe?

Sadržaj:

Mogu li skinuti gips sa sebe?
Mogu li skinuti gips sa sebe?

Video: Mogu li skinuti gips sa sebe?

Video: Mogu li skinuti gips sa sebe?
Video: Мальбэк ft. Сюзанна - Гипнозы 2024, Marš
Anonim

Izbjegavajte sami podrezivanje gipsa. Obratite se svom provajderu i zamolite da vam se skrate gips. Vaš provajder će moći pregledati vaš gips kako bi se uvjerio da vam i dalje pruža potrebnu podršku. Ne skidajte gips.

Mogu li odsjeći vlastiti gips?

Postoji mnogo razloga zašto bi vam moglo biti primamljivo da skinete gips. Međutim, ovaj posao bi trebalo da padne samo na vašeg doktora ili specijaliste. Ako sami skinete gips ili ako izvršite bilo kakva podešavanja, rizikujete da dodatno oštetite nogu ili ruku.

Možete li ukloniti gips kod kuće?

Obično se uklanja rezanjem električnom oscilirajućom testerom. Buka koju stvara ovaj instrument i pogled na oštricu mogu biti zastrašujući, posebno za malu djecu.

Kako uklanjaju gips, a da vas ne poseku?

Još videa na YouTube-u

Vaš gips se uklanja sa specijalnom testerom. Glasno je, ali ne dozvolite da vas to uplaši. Ova testera ima posebnu oštricu koja vas neće poseći. Oštrica se pomiče s jedne strane na drugu.

Koliko je potrebno da se odsiječe gips?

Potrebno je samo 2 sedmice neaktivnosti (casting) da biste mogli vidljivo vidjeti razliku u mišićnoj masi. Naporno radite na svom kućnom programu kada doktor kaže da je bezbedan. Snaga će se vratiti, ali kao i svaki program vježbanja, morate raditi na tome.

Preporučuje se: