Da li uzorci burde uključuju dodatak za šavove?

Sadržaj:

Da li uzorci burde uključuju dodatak za šavove?
Da li uzorci burde uključuju dodatak za šavove?

Video: Da li uzorci burde uključuju dodatak za šavove?

Video: Da li uzorci burde uključuju dodatak za šavove?
Video: Шпатлевка стен и потолка. З способа. Какой самый быстрый? 2024, Marš
Anonim

N. B. Uzorci časopisa Burda nemaju šavove. Dakle, prije nego što počnete s crtanjem, pobrinite se da ostavite dovoljno prostora oko komada koji želite pratiti, jer ćete morati dodati dodatak za šavove. Stavite list papira na vrh vašeg uzorka i počnite s crtanjem.

Da li su dodaci za šavove uključeni u uzorke?

Uzorci za šivanje mogu uključivati dodatke za šavove ili ne. Oni su neophodni za šivanje odjevnog predmeta. To su rubovi koji se dodaju komadima odjeće, često 1 cm ili 1,5 cm, što omogućava šivanje dijelova zajedno na ovoj udaljenosti kako bi se postigla ispravna veličina. … Dodaci za šavove nisu prikazani na uzorku, oni su uključeni u ono što je nacrtano.

Kako znate da li uzorak sadrži dodatak za šav?

Dobar način da provjerite da li je vaša kriva glatka je, sa ravnim uzorkom na stolu, da čučnete i pogledate krivinu u visini očiju. Brzo ćete vidjeti da li ima oštrih točaka! Ponovite za dio uzorka leđa. I gotovi ste, vaš uzorak sada ima dodatak za šav!

Da li japanski uzorci uključuju dodatke za šavove?

Jedna od najvažnijih tačaka izrade japanskih uzoraka je imati na umu da dodaci za šavove NISU uključeni u komade uzorka. Morat ćete ih dodati nakon što ucrtate uzorak.

Da li McCalls uzorci imaju dodatak za šavove?

Prema nekim iskusnim šivaćima, četiri velika proizvođača uzoraka za šivenje uključuju 5/8-inčne dodatke za šavove. To su McCalls, Vogue, Butterick i Simplicity. Međutim, druge kompanije za izradu uzoraka ne uključuju dodatke za šavove, tako da ih morate dodati prije nego što krojete.

Preporučuje se: